:: Krstarenja ::
 

JEDRENJE SPORADIMA

Doživite iskustvo jedrenja i prepustite se neverovatnom uživanju na talasima i suncu, uz šum Maestrala. Kombinacija zelenih predela i dubokog plavog mora, krije se u lepotama Skiatosa, Skopelosa i Alonisosa - najlepšim ostrvima Sporada.
 

TRI SMARAGDA SPORADA
Skiatos - Skopelos - Alonisos

(8 dana (7 noćenje))
polasci: jun - septembar 2018.
Individualni polasci - sopstveni prevoz do luke Platania
 
PROGRAM PUTOVNJA:
1. DAN 
Sastanak na brodu u 14:00 časova u primorskom selu i luci Platanias na istočnoj strani Piliona, 5 nm od ostrva Skiathos i 57 km putem, od grada Volosa. Upoznavanje sa brodom i skiperom. Isplovljavanje i plovidba prema Skiatosu. Prvo sidrenje i kupanje na čuvenoj Kukunaries plaži na Skiatosu. Popodne uplovljavanje u grad i luku Skiatos i sidrenje. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
2. DAN 
Ujutro isplovljavanje iz luke Skiatos do ostrva Tsoungria, malo nenaseljeno ostrvo sa pesčanim plažama i tirkiznom bojom mora. Nakon odmora i kupanja, nastavak plovidbe do južnog dela ostrva Skopelos. Popodne uplovljavanje u grad i luku Nea Klima - Elios i sidrenje. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
3. DAN 
Ujutro isplovljavanje iz luke Nea Klima i poseta sa kupanjem čuvenim i prelepim plažama Milia ili Kastani, na kojima je sniman film MAMA MIA. Nakon odmora i kupanja, nastavak plovidbe pored predivnog zaliva Panormos, slikovite lučice Agnondas, sve do južnog dela ostrva. Popodne uplovljavanje u grad i luku Skopelos – Hora i sidrenje. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
4. DAN
Ujutro isplovljavanje iz luke Skopelos i plovidba na severo-istočni deo ostrva. Odmor i kupanje na Limnionas plaži. Krajnje odredište četvrtog dana je glavna luka ostrva Alonisos, Patitri. Popodne uplovljavanje u grad i luku. Poseta prelepoj Hori, starom, nekada, glavnom selu ostrva na vrhu planine. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
5. DAN
Ujutro isplovljavanje iz luke Patitiri i plovidba na severo-istočni deo ostrva. Odmor i kupanje na Hrisi Milia plaži, a potom nastavak plovidbe do predivnog, nenaseljenog ostrva Peristera. Popodne uplovljavanje u jednu od najpoznatijih nautičarskih i jedriličarskih luka Sporada, simpatičmu Steni Vala. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
6. DAN
Ujutro isplovljavanje iz luke Steni Vala, odakle počinje povratak ka matičnoj luci na Pilionu. Odmor i kupanje na Skopelosu i plaži Stafilos, a potom nastavak plovidbe do predivnog Panormosa. Popodne uplovljavanje u jednu od najpoznatijih nautičarskih i jedriličarskih lokacija Sporada, beskrajno zeleni zaliv Panormos. Sidrenje u zalivu (ne u luci) i slobodno vreme i noćenje na brodu.
7. DAN
Ujutro isplovljavanje i jedrenje do ostrva Skiatosa. Popodne odmaranje i kupanje, a predveče uplovljavanje i sidrenje u gradu i luci Skiatos. Slobodno vreme i noćenje na brodu.
8. DAN
Rano jutro isplovljavanje i dolazak u luku Platanias oko 10:00 časova. Iskrcaj sa broda.
 

obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cene u tabeli su izržene u eur, za najam jedrilice (4-6 osoba) dnevno
+ 1750 dinara po osobi (deca 0-12 g. ne plaćaju dinarski deo)
smene petak-petak ili subota-subota (7 no
ći)
Period
Cena za 4 osobe
doplata za 5. i 6. osobu
 (po osobi)
01.06. - 11.06.
185
50
12.06. - 30.06.
190
55
01.07. - 11.07.
235
60
12.07. - 21.07.
245
65
22.07. - 10.08.
250
70
11.08. - 20.08.
245
65
21.08. - 31.08.
235
60
01.09. - 14.09.
190
55
15.09. - 30.09.
185
50
*POPUST ZA CELOKUPNU UPLATU DO 15.06.: - 5% na devizni deo aranžmana*
Download cenovnika:    Jedrenje Sporadima

U ponudi za najam se nalazi nekoliko sličnih jedrilica – jahti, dužine od 10,5 – 11,5 metara, sa kompletnom opremom za jedrenje. Svaka ima 2 – 3 kabine (4 – 6 osoba + skiper), salon sa kuhinjom i zajednički toalet sa tuš kabinom i jednim tušem na palubi. Kuhinja je opremljena sudoperom, frižiderom, malim šporetom na gas (dve ringle i rerna), a u salonu se oko stola udobno može smestiti 4 - 6 osoba. Na palubi postoji udoban prostor oko kormila koji služi kao spoljni salon. Prednji deo jedrilice je pogodan za sunčanje. Napajanje strujom je 12 volti, pa se preporučuju punjači za telefon, laptop... kao za auto. U lukama Skiatos i Skopelos je moguce prikljuciti se na lučko napajanje od 220 volti.

U cenu najma jedrilice je uračunato:
- navedeni broj noćenja iz cenovnika
- skiper (kapetan)
- gorivo
- lučke i turističke takse
- posteljina i peškiri, jedan komplet za ceo period (preporučuje se da putnici pored peškira za plažu, ponesu i dodatne za tuširanje)
- prvo čišćenje i spremanje jedrilice

U cenu najma jedrilice nije uračunato:
- tehnička voda (može da se pije, ali se ne preporučuje): pri ukrcaju je pun tank, a svako sledeće punjenje se doplaćuje oko 10 eur 300 do 500 litara (u zavisnosti od luke)
- voda za piće i ostala pića (putnici sami kupuju i donose)
- hrana (putnici sami kupuju i pripremaju)
- čišćenje jedrilice tokom boravka (putnici sami održavaju higijenu)

ARANŽMAN  NE OBUHVATA I:
- prevoz do Platanije
- zdravstveno putno osiguranje – po važećoj tarifi oisguravajuće kuće.
Polisa zdravstvenog putnog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemalja krajnje destinacije i zemalja u tranzitu. Detaljne informacije su dostupne u agenciji.
- osiguranje od otkaza aranžmana i osiguranje prtljaga
- ostale nepomenute troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu, zbirno, sa svim bankarskim troškovima naše poslovne banke (Banca Intesa): uplata u celosti ili 40% akontacije, ostatak 15 dana pred put (gotovinski, čekovima na rate (zaključno sa 15.12.2018.) – za studente i penzionere bez administrativnih troškova, administrativnom zabranom na platu (zaključno sa 15.12.2018.), platnim karticama: Visa, Master, Maestro, Masterata, Euroline i American Express – vlasnici kartica Banca Intesa, Alpha i Societe Generale (Masterata) mogu plaćati aranžmane na rate (do 9 rata) bez kamate).

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM:
- Za putnike koji imaju novi (crveni) biometrijski pasoš,  nije potrebna grčka šengen viza.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju ili kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

VAŽNE NAPOMENE:
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
- Navedeni program plovidbe je podložan promeni rute, skraćenju ili produženju, u zavisnosti od odluke skipera usled vremenskih prilika ili više sile.

Prednosti jedrenja Sporadima kao odmor:
1. Putnik posećuje više od jedne destinacije, odnosno nekoliko ostrva. U toku višednevnog jedrenja mogu se posetiti ostrva Skiatos, Skopelos, Alonisos i mnoga druga manja koja čine arhipelag Sporade.
2. Može se pristupiti mestima poput plaža i malih ostrva do kojih se ne može stići kopnom.
3. Putnik ne mora nositi svoj prtljag kada se ide sa jednog ostrva na drugo.
4. Nema dodtnih troškova trajekta.
5. Izbor načina ishrane, odnosno mogućnost pripremanja obroka na jedrlici, odlazak u taverne ili restorane brze hrane.
6. Učenje veštine jedrenja i svega onoga što je vezano za plovidbu.
7. Može se uživati u netaknutoj prirodi, pomorskom Nacionalnom parku, kao i u mnogim rekreativnim i sportskim aktivnostima, kao sto je pecanje, ronjenje, sportovi na vodi, plovidba u regati...
Teškoće jedrenja:
1. Broj mesta na jedrilici i prostor je ogranicen. Komfor je minimalan.
2. Potrošnja vode u toku dana je ograničena i često se dopunjava u lukama. Voda za piće se kupuje.
3. Jedrenje jeste uzbudljivo, ali u isto vreme može biti i naporno, nekada i opasno.
4. Pripremanje hrane je ograničeno na odredjenu hranu i jela (tzv. laku hranu i “snekove”).
5. U slučaju dolaska ličnim automobilom u luku isplovljavanja, postoji i trošak parkinga.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI INDIVIDUALNIH POLAZAKA U NAVEDENIM TERMINIMA
(ne postoji minimalan broj putnika za realizaciju aranzmana, te se isti ne moze otkazati od strane Organizatora putovanja)
Organizator putovanja: Sabra company doo Beograd, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. god.
Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 27.04.2018.