:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Berlin

(7 dana autobusom (4 noćenja))
sa obilaskom Drezdena
28.12.2015. - 03.01.2016.
Program putovanja:

1. dan, 28.12.2015.     BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak autobusa iz Beograda u 18.00 časova sa parkinga u Bloku 42, na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra, tzv. "Buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. i iz Novog Sada u 19.15 časa. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti.
2. dan, 29.12.2015.      DREZDEN
Nastavak vožnje kroz Slovačku, Češku i Nemačku do Drezdena. Po dolasku, u podnevnim satima, razgledanje ovog grada umetnosti, a posebno muzike, koji se naročito ponosi svojom operom, jednom od najuglednijih u svetu, filharmonijom (1870) i horom Krojc, osnovanim pre sedamsto godina. Obilazak gradskog jezgra pešice: opera Zemper, palata Cvinger (u kojoj je smešteno pet muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, Avgustov most, deo nekadašnjih gradskih zidina… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan, 30.12.2015.      DREZDEN -  BERLIN  - POTSDAM
Doručak. Nastavak putovanja za Berlin, na rekama Špreji i Havelu, koji ima status grada - savezne države. Po dolasku razgledanje grada autobusom i pešice: letnja palata kraljice Sofije, zgrada Nemačke opere, crkva cara Vilhelma, glavna trgovačka ulica Kurfurstendam, spomenik boginji pobede - Zlatna Elza, Nemački parlament u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga, Brandenburška kapija, istorijska ulica “Unter den Linden”, spomenik Fridrihu Velikom, ostaci Berlinskog zida, Berlinska katedrala, Trg Aleksander, “Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan, 31.12.2015.     BERLIN - POTSDAM - BERLIN
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Carski grad Potsdam”. Po dolasku, razgledanje grada:, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart (18. vek) zidan za holandske zanatlije, švajcarske kuće, Sansusi (1747) – čuveni letnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata (1767), zatim palata Sesilienhof gde je održana Posdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na reci Havel gde su obavljane razmene špijuna… Povratak u Berlin. . Individualni doček Nove godine . Noćenje.
5. dan, 01.01.2016.     BERLIN - TROPICAL ISLAND - BERLIN  
Doručak. Fakultativni odlazak na „Tropical island“ koji je najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom. Ovaj hangar veličine 66 000 m2 sa temperaturama veštačkog mora od 280 C i vazduha 260 C. Ovaj objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali“ lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Noćenje.
6. dan, 02.01.2016.        BERLIN                  
Doručak. Slobodno vreme u centru grada. Preporuka: Pet muzeja smeštenih na ostrvu na reci Špreji (Spree), nazvanom Museumsinsel ili Muzejsko ostrvo Stari muzej (Altes Museum), Stara nacionalna galerija (Alte Nationalgalerie), Bode muzej (Bode Museum), Novi muzej (Neues Museum) i Pergamski muzej (Pergamonmuseum). Blaga Pergamskog muzeja ne biste smeli da propustite - veličanstveni oltar i friz datiraju iz drugog veka pre Nove ere i predstavljaju jednu od najznačajnijih zaostavština klasične antike. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Nemačku, Češku, Slovačku i Mađarsku.
 7. dan, 03.01.2016.       BEOGRAD i NOVI SAD
Dolazak u Novi Sad, a potom i u Beograd u ranim jutarnjim časovima

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi u hotelu sa 3*: 239 Eur
doplata za 1/1 sobu: 150 eur

Popust za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
Popust za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin bank na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Master Card ili American Express), najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (American Express i Master Card) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na 9 - 12 rata bez kamate. Takođe, postoji i mogućnost plaćanja aranžmana putem administrativne zabrane na više mesečnih rata. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu Marfin bank na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Vanlinijski prevoz autobusom (minibus, visokopodni ili "dabldeker", audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i slično tokom putovanja) na relaciji prema programu, obilazak Berlina i Drezdena, jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3* u Drezdenu, tri noćenja sa doručkom u Berlinu u hotelu sa 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana prema programu i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Međunarodno zdravstveno osiguranje (dostupno u agenciji), doplata za polazak iz Novog Sada 1700 dinara, taksa za boravak u hotelima u gradovima Nemačke 2-5 evra po danu po osobi, ulaznice i fakultativni izleti, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Poludnevni izlet “Carski grad Potsdam” u trajanju od oko 5 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje po programu i usluge lokalnog vodiča
- Poludnevni izlet “ Tropical Island” u trajanju od oko 6 sati. Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, rezervacija i ulaznica, usluge vodiča, neophodan kupaći kostim

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:
Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, iskljucivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna je promeni.

OPIS HOTELA:
Drezden (Nemačka),Hotel ACHAT COMFORT DRESDEN3*, Budapester Straße 34; www.achat-hotels.com
Hotel se nalazi u blizini glavne željezničke stanice  a 2 km daleko od istorijskog centra grada. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene telefonom, TV–om, fenom i bežičnim internetom. Bife doručak - samoposluživanje.
Berlin (Nemačka), Hotel LEONARDO Berlin City Süd3*, Rudower Straße 80-82, Nojkeln, www.leonardo-hotels.com.
Hotel se nalazi nalazi u mirnom delu Rudova, jugoistočnog dela Berlina, 12 km od Aleksanderplaca, na metro liniji U8 + U7 do centra grada. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, WiFi internet uz doplatu. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene sa telefonom, televizorom, sefom i fenom. Doručak - samoposluživanje.
Sabra Travel zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

NAPOMENE:
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
- Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema član 10. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).
- Privremeno zaustavljanje je predviđeno na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim  kada je to posebno naznačeno.
- Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe.
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- Proveriti dva dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 50 PUTNIKA
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja
 i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su uskljadjeni za Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Organizator putovanja: SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma, 27.01.2010. godine. i obnovio 18.01.2013. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije SABRA TRAVEL.
Cenovnik br. 2 od 14.12.2015.