:: Novogodišnji aranžmani ::
 

NOVA GODINA

Budimpešta

(4 dana autobusom (3 noćenja))
31.12.2016. - 03.01.2017.
PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan     NOVI SAD i BEOGRAD
Polazak autobusa iz Beograda u 07 časova sa parkinga u Bloku 42, na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra, tzv."Buvljak", ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, a  iz Novog Sada u 08.15 časova. Dnevna  vožnja prema  Madjarskoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Budimpeštu u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Razgledanje grada autobusom i pešice: Milenijumski trg gde se nalaze Muzeji lepih umetnosti, Cirkus, Luna park, dvorac Vajdahunjadi, čuveni restoran Gundel… Vožnja bulevarom Andraši, Trg Oktogon, muzička akademija Franc List, Opera, bazilika sv. Stefana, Parlament Mađarske… Prelazak preko Lančanog mosta i vožnja do Budima. Obilazak Budimske tvrđave, zatim Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Taban varoši, “Zlatnog jelena” u kome je osnovana Matica srpska, Srpskog (Rac) kupatila, Citadele sa spomenikom sv. Gelertu i Spomenikom slobode. Prelazak mosta Eržebet na peštansku stranu do Beogradskog keja. Šetnja ulicom Vaci do poslastičarnice Žarbo. Povratak u hotel. Uveče vožnja autobusom od hotela do centra grada. Mogućnost : a) fakultativnog dočeka Nove godine na brodu koji plovi Dunavom od 22.00 do 02.00 sati ili b) individualnog dočeka Nove
2. dan     BUDIMPEŠTA LAZAR FARMA – BUDIMPEŠTA
Doručak, Fakultativni izlet sa ručkom. Na svega 35 kilometara od glavnog grada, u neposrednom susedstvu Zamka Gödöllő, braća Lázár (Lazar) – šampioni Mađarske u dvopregu i četvoropregu – su stvorili pravi raj, kombinujući romantičnu seosku atmosferu sa ponudom jedne profesionalnog parka i centra sa konjima. Konjički program, vožnja kočijama poseta mađarske farme , sale velikana (braće Lazar, koji su višestruki svetski prvaci), štale s konjima, ručak uz cigansku muziku. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme. U ranim večernjim satima mogućnost jednočasovnog fakultativnog izleta brodom “Budimpešta sa Dunava”: Lančani most, Most slobode, mostovi Margit, Eržebet i Sečenji, Parlament, brdo Gelert, Beogradski kej… Noćenje.
3. dan  BUDIMPEŠTA SENT ANDREJA – BUDIMPEŠTA
Doručak. Pre podne, fakultativni poludnevni izlet “Sent Andreja” najvećeg centra srpske duhovnosti i kulture u Mađarskoj i sedište Budimske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Grad se nalazi u sastavu Peštanske županije, oko 25 km severozapadno od Budimpešte. Izgradio se najvećim delom dolaskom Srba posle velike seobe a zatim i naseljavanjem stanovnišva iz Dalmacije, Slovačke i Nemačke. U njemu su u 19. veku živeli ili boravili mnogi viđeni Srbi: Sima Milutinović Sarajlija, Sima Tekelija, Jakov Ignjatović, Jovan Hažić, Jovan Jovanović Zmaj, dr Jovan Subotić, Đura Daničić… Po dolasku, obilazak pešice centra Sent Andreje: spomenik Vuku Karadžiću, spomen kuća Jakova Ignjatovića, Trgovački trg, Saborna crkva, Preobražanska crkva, Grčka crkva, krst cara Lazara… Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan   BUDIMPEŠTA PARLAMENT NOVI SAD – BEOGRAD
Doručak. Pre podne, fakultativna poseta jednoj od najlepših i najprostranijih javnih građevina u Evropi, zgradi mađarskog Parlamenta, sa fasadom prema Dunavu, dugom 270 metara, koja je izgrađena u neogotskom stilu (1885 – 1896). U njoj se čuvaju vredne nacionalne relikvije među kojima i kruna Stefana I Arpada (997 – 1038), prvog mađarskog kralja, koji je preveo svoj narod u hriščanstvo i proglašen svecem…. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Novi Sad I  Beograd u večernjim satima.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Cena paket aranžmana po osobi HOTEL Chesscom 2*: 109 Eur
doplata za 1/1 sobu: 90 eur

Cena paket aranžmana po osobi HOTEL Hunguest Millenium 3*sup: 119 Eur
doplata za 1/1 sobu: 99 eur

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin bank na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 40% vrednosti aranžmana, a ostatak gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, Master Card, Maestro ili American Express), najkasnije 15 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i Master Card) i Alpha banke (VISA i American Express) mogućnost plaćanja na 6 - 12 rata bez kamate. Takodje, postoji i mogućnost plaćanja aranžmana putem administrativne zabrane na više mesečnih rata. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu Marfin bank na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Vanlinijski prevoz autobusom (minibus, visokopodni ili "dabldeker", audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i slično tokom putovanja) na relaciji prema programu, obilazak Budimpešte, tri noćenja sa doručkom u Budimpešti u hotelu sa 2* ili 3*u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ,usluge vodiča-pratioca u toku trajanja aranžmana prema programu i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti: ● Poludnevni izlet autobusom “Lazar farma” u trajanju od oko 4 sata. Cena: 45 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija i usluge vodiča. Na dolasku pogačice, rakija (palinka), voda, konjički program, vožnja kočijama, poseta mađarske farme , sale velikana (braće Lazar, koji su višestruki svetski prvaci), štale s konjima. Ručak – tzv. meni „ČIKOŠ” uz cigansku muziku, gulaš iz kotlića, mešano meso + prilog + salata, desert – pita se džemom od kajsija.+ mineralna voda, 0.5l vina (Neszmélyi Cuvée 2012. – podrum Szöllősi Mihály (BELO), Villányi Portugieser 2012. – Podrum Polgár Zoltán (CRNO) + kafa
● Jednočasovni izlet autobusom i brodom ”Budimpešta sa Dunava”. Cena: 15 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednočasovna vožnja brodom, usluge vodiča i čaša šampanjca.
● Poludnevni izlet autobusom “Sent Andreja” u trajanju od oko 4 sata. Cena: 10 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i usluge vodiča. Izlet traje oko 4 sata.
● Poseta mađarskom Parlamentu u trajanju od oko jednog sata. Cena: 20 evra za odrasle; 14 evra za decu. U cenu je uključeno: prevoz autobusom od hotela do Parlamenta, rezervacija, ulaznica ii usluge lokalnog vodiča.
● Doček Nove godine na brodu koji plovi Dunavom od 22.00 do 02.00 sata. Cena: 65 evra. U cenu je uključeno a) Novogodišnja večera – samoposluživanje b) 0,2 l crnog ili 0,2 belog vina c) mineralna voda d) kafa i e) čaša šampanjca. Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Mađarskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene., individualni troškovi putnika, troškovi medjunarodnog zdravsvenog osiguranja,

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:
Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, iskljucivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna je promeni.

NAPOMENE
:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 10. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).
Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

OPIS HOTELA:

● Hotel CHESSCOM**, Budimpešta, Bartók Béla u. 5, Tel:+36 1 280 1713, www.hotelchesscom.hu
Hotel Chesscom nalazi sa između centra grada i aerodroma na metro linji 3 (stanica Kőbánya–Kispest) u blizini velikog tržnog centra Koki. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene sefom, frižiderom, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje
● Hotel HUNGUEST MILLENNIUM ***sup, Budimpešta, Ulloi Ut 94–98, tel: +3614778000 www.hunguesthotels.hu
Hotel se nalazi u centru grada, na metro liniji 3 (stanica Nagyvárad tér ili Népliget). Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje
Sabra travel zadržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 35 PUTNIKA
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja
 i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su uskljadjeni za Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Organizator putovanja: SABRA COMPANY, Beograd, Majke Jevrosime 20, br tr 145-6463-83,
licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma, 27.01.2010. godine. i obnovio 05.02.2016. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije SABRA TRAVEL.
Cenovnik br. 2 od 19.12.2016.