SVETA GORA

Celodnevni izlet na Svetu Goru sa vodičem na srpskom jeziku. Izlet je moguć kako za muškarce, tako i za žene i vize nisu potrebne. Polazak u 07.00 časova za Uranopolis – nebeski grad, pogranično mesto sa monaškom državom, Svetom Gorom. Posle kraće pauze, ukrcaj na brod (nekoliko otvorenih paluba, restoran i caffe bar...). Troiposatno krstarenje brodom pored osam svetogorskih manastira, zapadnom obalom Svete Gore. Po završetku krstarenja nastavak putovanja do hilandarskog metoha, Kakovo (imanje manastira Hilandar sa ribnjakom, maslinjakom, dva konaka, pilanom, crkvom, knjižarom...), gde će nas, ukoliko je prisutan, dočekati upravnik metoha. Obilazak imanja, kao i slobodno vreme za kupovinu literature i monaških rukotvorina iz Hilandara i ostalih manastira. Odlazak u Stagiru, rodno mesto Aristotela i poseta platou – vidikovcu sa statuom velikog filozofa i muzeju pod otvorenim nebom. Povratak u popodnevnim satima.

SOLUN - turističko razgledanje i šoping

Celodnevni izlet u Solun sa vodičem na srpskom jeziku. Polazak u 07.30 časova. Po dolasku u Solun, panoramsko razgledanje Soluna: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, obilazak crkve Svetog Dimitrija, vožnja pored solunske luke, Bele kule, Rotonde, sajma, spomenika Aleksandru Velikom, Filipu II, Galerijusovog slavoluka, Aristotelovog i Vardari trga, trgovačkom avenijm Ignatia i Cimicki, tvrdjave Eptapirgo... (panoramsko razgledanje nije obavezno). Slobodno vreme u centru. Povratak oko 18.00 časova.

MANASTIRI METEORA, obilazak manastira i klanac Tembi, crkva Svete Petke

Celodnevni izlet na Meteore sa vodičem na srpskom jeziku. Polazak u 06.00 časova. Putovanje preko Soluna, pored Katerini, Paralie, Nei Pori..., podnožjem Olimpa, kroz klanac Tempi, pored Larise do gradića Kalambaka, u podnožju Meteora. Kraća pauza i poseta radionici ikona i prodavnici suvenira pored Kalambake. Obilazak manastira Sveti Stefan i Preobraženje (Veliki Meteori) koji se nalaze na čuvenim meteorskim stenama (meteor na Grčkom jeziku znači “ni na nebu, ni na zemlji”. U povratku, poseta jednom od najvećih grčkih svetilišta, crkvi Svete Petke u klancu Tempi. Crkva je značajna po tome, što se nalazi u pećini na liticama klanca gde je Sveta Petka provela nekoliko dana na svom putu prema Larisi, kao i po čudotvornom i lekovitom izvoru koji se nalazi u jednoj od pećina pored crkve. Povratak u kasnim popodnevnim satima. Po obilasku Meteora, kraći odmor i fakultativni ručak.

VODENI PARK - WATERLAND, vodeni zabavni park

Celodnevni izlet u vodeni, zabavni, park. Izlet se izvodi od početka juna do sredine septembra. Polazak autobusa u 08.00 časova uz pratnju na engleskom ili nemačkom jeziku. Nezaboravan doživljaj za mlade i celu porodicu. Boravak u parku do 16.30 časova. Park raspolaže toboganima, bazenima, veštačkim jezerom i rekom, teniskim i košarkaškim terenom. U sklopu kompleksa se nalazi garderoba, restoran i caffe bar. Povratak oko 18.00 časova.

TORONEOS, krstarenje zalivom

Celodnevno krstarenje brodom, bez vodiča, uz animaciju na brodu na engleskom jeziku. Ukrcaj na brod do 09.10 časova na molu u Pefkohoriju. Za goste iz Polihrona i Haniotija obezbedjen transfer. Brod isplovljava u 09.30 časova. Plovidba do gradića N. Marmaras na poluostrvu Sitonija. Usputno kraće zadržavanje na ostrvu Kelifos radi kupanja i skakanja sa broda. U N. Marmarasu slobodno vreme za šetnju i kupanje. Ručak na brodu, a zatim kupanje na plažama Sitonije. U poslepodnevnim satima odlazak na Kseniju (Paliuri beach), najlepšu plažu poluostrva Kasandra. Oko 17.00 časova povratak u Pefkohori. Iz Neos Marmarasa izlet se realizuje obrnutim redosledom.

KASANDRIA, Paliuri i crkva Presvete Bogorodice

Poludnevni izlet, obilazak poluostrva Kasandra, sa vodičem na srpskom jeziku. U 09.30 časova polazak u gradić Kasandria, koji je od Pefkohorija udaljen dvadesetak minuta vožnje. Slobodno vreme za obilazak gradića i posetu lokalnoj pijaci na kojoj je već decenijama svakog utorka pazarni dan. Tada stanovništvo iznosi svoje lokalne proizvode (masline, maslinovo ulje, sir, rakiju, voće, povrće...) na prodaju. Oko 12.00 časova nastavak obilaska poluostrva i poseta crkvi Presvete Bogorodice u blizini ribarskog sela Nea Skioni. Crkva se nalazi na samoj obali i za nju su vezana veoma interesantna i neobična predanja. U nastavku izleta, obilazak jednog od tradicionalnih grčkih sela na poluostrvu. Slobodno vreme za razgledanje i prilika da na seoskom trgu, u nekoj od starih taverni probate lokalne specijalitete. Povratak oko 15.00 časova.

GRČKO VEČE

Večernji izlet u jednu od taverni u okolini Pefkohorija ili Haniotija, uz pratioca grupe. Polazak u 20.00 časova, a povratak oko 24.00 sata. Grčko veče obuhvata trosatni program uz večeru i vino. Po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju.

KSENIJA PLAŽA

Uživanje za mlade, stare, porodice… Svakodnevni prevoz (osim na dan smene) do Ksenie, najlepše plaže poluostrva Kasandra, koja je udaljena od Pefkohorija pet minuta vožnje kombijem. Ne propustite priliku da makar jedan dan provedete na ovoj fantastičnoj plaži. Ležaljke i suncobrani su besplatni, uz jedno piće, sendvič ili sladoled, a sve to uz prijatnu muziku i po vrlo povoljnim cenama.

IZNAJMLJIVANJE AUTOMOBILA (rent a car)

Na raspolaganju su Vam vozila svih kategorija, džipovi i kombiji. Uslov za iznajmljivanje vozila je vozačko iskustvo od dve godine, vozačka dozvola i pasoš. Plaćanje može biti gotovinom ili karticom.

Većina izleta je moguća i iz Neos Marmarasa. Sve cene izleta su informativne i moguća je njihova naknadna korekcija.

Za sve naše goste na Halkidikiju većinu  izleta organizujemo na srpskom jeziku sa licenciranim vodičem. Svi izleti su pažljivo osmišljeni i organizovani na osnovu iskustava agencije Sabra i dugogodišnjeg istraživanja i oblikovanja naših vodiča i svih putnika koji su ušestvovali u njima, uzimajući u obzir njihove primedbe i sugestije.

obavezno pogledajte:

Mapa Halkidikija
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club
Vize i osiguranje
Prevoz

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE

PRETRAZITE SAJT