:: Daleke destinacije :: Tucan Travel putovanja :: Južna Amerika ::
 

DALEKE DESTINACIJE - AMERIKA

PERU - BOLIVIJA

12 dana / 11 noćenja - individualni prevoz
Lima  -  Amazonska džungla - Cuzco - Ollantaytambo - Cuzco - Puno -
jezero Titicaca - Puno - La Paz 
CODE TURE:  PIP; TIP PUTOVANJA:  Avanturistička tura / Adventure Tours

Stopite se s peruanskom i bolivijskom kulturom, uživajte u živopisnim pijacama, zadivljujućoj prirodi, drevnim ruševinama Inka i gostoljubivom lokalnom stanovništvu. Istražite Limu, neverovatan biljni i životinjski svet u amazonskoj džungli, otkrijte misterije skrivene unutar legendarnih ruševina Inka, a pre odlaska u najviši glavni grad na svetu - La Paz,  provedite noć kod gostoljubivih lokalnih stanovnika na jezeru Titicaca.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Lima (dolazak)
Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja pa nema organizovanih aktivnosti. Ukoliko želite da se opustite od leta i samostalno istražite grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smeštaja koji dan pre početka ture. Limu je 1535. godine osnovao španski konkvistador Francisco Pizzaro nakon što je iskorenio Inke i od grada napravio svoju prestonicu. Lima sadrži mnoštvo lepih kolonijalnih zgrada i neke od najboljih muzeja u Južnoj Americi, uključujući Muzej Zlata, Muzej Inkvizicije i Katakombe ispod crkve San Francisco. Peruanski glavni grad ima mnogo toga da ponudi...uz ostale znamenitosti tu su dva glavna gradska trga - Plaza San Martin i Plaza de Armas sa svojom Katedralom, Gradskom palatom i Predsedničkom palatom gde svaki dan tačno u podne možete videti izmenu počasne straže. Lima je takođe poznata po najboljim pijacama u ovom centralnom delu, ukoliko želite detaljnije istražiti Limu, preporučujemo Vam da dođete koji dan ranije.
Fakultativni izleti: Muzej Inkvizicije - besplatno; Samostan i katakombe - US$3 uz vodstvo; Plaza San Martin, jedan od najvećih i najimpresivnijih trgova; Paraglajding - US$60
2. i 3. dan  Amazonska džungla
Sledi transfer do aerodruma u pratnji našeg Tucan Travel predstavnika, odakle Vas čeka let do naselja na rubu džungle, Puerto Maldonado, početne tačke naše posete Amazonskoj prašumi. Ovde još možete kupiti neku hranu ili piće za put. Prvi deo našeg putovanja počinjemo autobusom, a dalje nastavljamo motoriziranim kanuom, oko 35 km (otprilike oko 2 sata). Kanui su izuzetno sigurni. Po dolasku do naše “baze” koja je smeštena na samom rubu reke, bićete smešteni u bungalove, građene od  drveta, sa slamnatim krovom, mrežom za komarce oko kreveta i najosnovnijim kupatilom. S obzirom na udaljenost baze, nema tople vode, a vodu za piće potrebno je doplatiti. Nema ni električne energije pa svakako napuniti baterije za svu ličnu opremu pre polaska. Baza je uveče osvetljena fenjerima  i svećama. Od ostalih objekata u bazi, tu su recepcija, trpezarija i mali bar. Izlet vode lokalni specijalisti za biologiju i ekologiju na engleskom jeziku koji će Vam omogućiti da uživate u predivnim pejzažima džungle i raznolikosti flore i faune. Nakon smeštaja i odmora počinje naš pohod u džunglu! Imaćete vremena da uživate u čudesnom pejzažu. Na putu kroz prašumu, vodič će Vam pokazati razne vrste ptica, objasniti na koji način se upotrebljava medicinsko bilje i reći nešto više o ekološkom sistemu Amazonske džungle. Krajolik je izuzetno raznolik i sjedinjuje gustu džunglu i močvarna područja. Videćete neverovatno velika stabla čija veličina doseže i po nekoliko metara u obimu, a stara su oko 450 godina. Postoji i mogućnost vožnje kanuom duž malih jezera skrivenih u džungli tokom koje možete posmatrati kajmane i razne vrste ptica. Povratak u bazu na večeru. Nakon ranog doručka, drugi dan, sledi treking malo dublje u džunglu za vreme kojeg ćete moći istražiti i uživati u skrivenim čudima Amazonske prašume. Nemojte se iznenaditi ako za vreme šetnje uočite velike vidre. Posle pešačenja uživaćemo u pogledu na jezero s posmatračnice ćete imati priliku da vidite: papagaje, gvakamoje, tukane, čaplje, kornjače i kajmane (krokodili). Vraćamo se u bazu na zasluženi ručak i odmor (siestu). Posle ručka krećemo u kraću plovidbu preko reke Madre de Dios do Monkey Island (Ostrvo majmuna). Za vreme plovidbe možda uočite i kajmane. Po dolasku na ostrvo videćete razne vrste majmuna (‘maquisapa’, ‘Martins’, ‘Leoncito de la Selva’, ‘Frailes’, ‘Achuñis’, ‘Ronsocos’) kao i  razne vrste ptica. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, videćete jedan od najlepših zalazaka sunca na svetu.
Uključeni izleti: izlet u Amazonsku džunglu peške i čamcem.
4. dan  Cuzco
Poslednji dan izleta, budimo se uz zvukove džungle i vraćamo se uzvodno do Puerto Maldonado, na naš let za Cuzco. Sledi slobodan dan za istraživanje ovog zadivljujućeg drevnog grada.
5. dan  Ollantaytambo
Provešćemo ceo dan u Svetoj Dolini Inka. Prvo ćemo posetiti ruševine Pisac, smeštene na brdu s kojeg se pruža pogled na planine snežnih vrhova, a zatim ćemo se spustiti u podnožje na istoimenu indijansku pijacu (Pisac). Savršeno mesto za kupovanje suvenira! Posle ručka nastavljamo dolinom do hrama-tvrđave Ollantaytambo, kaskadne velike piramide izgrađene na rubu litice.
Uključeni izleti: Sveta Dolina Inka u pratnji vodiča.
6. dan  Machu Picchu
Izgubljeni grad, Machu Picchu, u svojoj je istoriji bio u potpunosti nezavisan grad. Oko grada protežu se plodna polja u trasama čija je proizvodnja odrzavala grad kao i  prirodni izvori vode. Iako je smešten visoko iznad reke Urubamba, ove oblacima zavijene ruševine sadrže predivno očuvane tvrđave, kupališta, hramove, skladišta i oko 150 kuća. S obzirom na njegovu izolovanost, grad je otkriven tek 1911. godine. Otkrio ga je američki istraživač Hiram Bingham, tražeći drugi “izgubljeni grad”, Vilcabamba. Radi izlovanosti mnoge građevine su još prilično netaknute, a verujemo da nećete ostati ravnodušni prema Huayna Picchu (Mlada Planina) koja se uzdiže iznad ruševina.
Uključeni izleti: Panoramski voz i stručno vodstvo na Machu Picchu
7. dan  Cuzco
Cuzco, što na jeziku Quechua znači “pupak zemlje” broji 300.000 stanovnika uglavnom autohtone populacije koja je locirana u blizini Plaza de Armas, kojom dominira Katedrala i  crkva La  Compañia de Jesus. Njegove arkade udomljuju veliki broj restorana, barova i prodavnica. Predlažemo da većinu slobodnog vremena posvetite istraživanju neverovatno lepih crkvi, predivnih kolonijalnih zgrada, slikovitih ulica od kojih mnoge imaju Inka zidove, lukove i vrata.  Na uzvišenju iznad grada nalazi se tvrđava Sacsayhuaman, poznata po najspektakularnijim ostacima zidina Inka, uključujući masivni 130 tona teški bedem. Na raspolaganju su Vam i dodatni izleti kao što su: rafting, jahanje, brdski biciklizam, kanuing.
Fakultativni zleti: Cuzco Visitor Ticket, omogućava ulaz u većinu muzeja i znamenitosti  - US$45; Salt Terraces Maras Moray - US$30 ; Masaža - US$25/sat ; Razgledanje grada - US$25
8. do 10. dan  Puno i Jezero Titicaca
Odlazeći iz Cuzca, putujemo prema visoravni Altiplano, putevima po kojima lame i alpake slobodno šetaju. Na putu ćemo videti snegom prekrivene planine i proći kroz sela gde lokalno stanovništvo prodaje hranu, krznene kape i pulovere od alpaca vune. Na najvišoj tački, prevoju La Raya (4 321m n.v.), ugleda ćemo istraživačku stanicu koja proučava planinske životinje. Predivan krajolik nastavlja se sve do grada Puno i obala jezera Titicaca, smeštenom na 3855 metara nadmorske visine, pa je to najviše plovno jezero na svetu. Naš dolazak je isplaniran tako da još stignete da posetite i lokalnu šarenu pijacu.
Sledeće jutro posetićemo plutajuća ostrva u zalivu Puno, gde možemo videti način života drevnog naroda Uros koji su naseljavali ova područja i pre Inka. Pre nego što nastavimo svoje putovanje brodom, slobodni ste provozati se njihovim tradicionalnim brodicama/splavovima. Na ostrvu Amantani provodimo noć u domorodačkim kućama zahvaljujući gostoprimstvu starosedelačkih Indijanaca- Ayamara/Quechua. Pre odlaska iz Puna, predlažemo da kupite neki sitni poklončić za lokalnu porodicu, biće izuzetno zahvalni na iskazanom znaku pažnje. Sledeće jutro put nas vodi na ostrvo Taquile, gde muškarci sede uokolo pletući karakteristične vunene kape, a žene rade u polju. Te unikatne rukotvorine možete kupiti u lokalnim prodavnicama. Posle ručka krećemo brodom nazad u Puno.
Uključeni izleti: Izlet s noćenjem i smeštaj kod lokalne porodice na jezeru Titicaca
11. dan  La Paz
Dok nastavljamo naše putovanje prema Boliviji, proći ćemo oko jezera Titicaca. Po prelasku granice, put nas vodi preko slikovitog Altiplano (visoravan) prateći obale jezera Titicaca. Za vreme putovanja po krivudavim putevima  koji nas vode u La Paz, najviši glavni grad na svetu koji se smestio na 3.636m n.v, uživaćemo u prekrasnom pejzažu okolnih planina. Izgrađen po okolnim brdima, La Paz vazi za jedan od najlepših gradova na svetu. Smešten je uz korito kanjona podno snežne planine Illimani. Naš hotel je smešten blizu pijace u ulici Indian, koja je nazvana i veštičiji sajam, gde žene u velikim polucilindričinim šeširima prodaju mrtve mačke i fetuse lama, za koje kažu da štite od zla i duhova. Glavni trg, Plaza Murillo nalazi se u blizini, a zadržao je svoj kolonionalni izgled uključujući i Predsedničku palatu. Ovo je najbolje mesto da iskušate paña show, dogadjaj koji uključuje hranu i ples Anda te umetnike na panovim frulama, zamponama i ukulelama. Ukoliko ostajete koji dan duže, istražite mogućnosti različitih izleta. Pogledajte Mesečevu dolinu s neobičnim formacijama kamena, svedočite zapanjujućem pogledu koji se pruža sa planine Chacaltaya, najviši skijaški centar na svetu (5 221 metar). Krenite na izlet u Coroico, smešten uz rub bolivijske prašumske regije, koji pruža uvid u bogatu subtropsku vegetaciju. Na putovanju prolazite preko 5 000 visokog prevoja pa se spuštate u nizinu na 1300 metara nadmorske visine. Na ekskurziju u Coroico možete i u obliku brdskog biciklizma.
Fakultativni izleti: Red Caps pešačka tura - besplatno (bilo bi dobro dati napojnice); Death Road brdski biciklizam - US$107
12. dan  La Paz (kraj programa)
Vaša avantura se danas privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.       

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

ITINERER:
TERMINI PUTOVANJA - Utorak/Subota:
Dan Mesto/Grad
Država
Obroci
Opcija 1/1 sobe
1.dan  Lima
Peru
2.dan  Amazonska džungla
LD
 
3.dan  Amazonska džungla
BLD
 
4.dan  Cuzco
B
5.dan  Ollantaytambo
 
6.dan  Cuzco
 
7.dan  Cuzco
 
8.dan  Puno
9.dan  Jezero Titicaca
LD
 
10.dan  Puno
B
11.dan  La Paz
Bolivija
 
12.dan  La Paz      

(B - Doručak, L - Ručak, D - Večera /obroci uključeni u cenu aranžmana)

11.11.2014 - 22.11.2014
25.11.2014 - 06.12.2014
09.12.2014 - 20.12.2014
30.12.2014 - 10.01.2015
13.01.2015 - 24.01.2015
27.01.2015 - 07.02.2015
10.02.2015 - 21.02.2015
24.02.2015 - 07.03.2015
10.03.2015 - 21.03.2015
24.03.2015 - 04.04.2015
07.04.2015 - 18.04.2015
21.04.2015 - 02.05.2015
05.05.2015 - 16.05.2015
19.05.2015 - 30.05.2015
02.06.2015 - 13.06.2015
16.06.2015 - 27.06.2015
30.06.2015 - 11.07.2015
14.07.2015 - 25.07.2015
28.07.2015 - 08.08.2015
11.08.2015 - 22.08.2015
25.08.2015 - 05.09.2015
08.09.2015 - 19.09.2015
22.09.2015 - 03.10.2015
06.10.2015 - 17.10.2015
20.10.2015 - 31.10.2015
03.11.2015 - 14.11.2015
17.11.2015 - 28.11.2015
01.12.2015 - 12.12.2015
15.12.2015 - 26.12.2015
29.12.2015 - 09.01.2016
18.11.2014 - 29.11.2014
02.12.2014 - 13.12.2014
23.12.2014 - 03.01.2015
06.01.2015 - 17.01.2015
20.01.2015 - 31.01.2015
03.02.2015 - 14.02.2015
17.02.2015 - 28.02.2015
03.03.2015 - 14.03.2015
17.03.2015 - 28.03.2015
31.03.2015 - 11.04.2015
14.04.2015 - 25.04.2015
28.04.2015 - 09.05.2015
12.05.2015 - 23.05.2015
26.05.2015 - 06.06.2015
09.06.2015 - 20.06.2015
23.06.2015 - 04.07. 2015
07.07.2015 - 18.07.2015
21.07.2015 - 01.08. 2015
04.08.2015 - 15.08. 2015
18.08.2015 - 29.08. 2015
01.09.2015 - 12.09. 2015
15.09.2015 - 26.09. 2015
29.09.2015 - 10.10. 2015
13.10.2015 - 24.10. 2015
27.10.2015 - 07.11. 2015
10.11.2015 - 21.11.2015
24.11.2015 - 05.12.2015
08.12.2015 - 19.12.2015
22.12.2015 - 02.01.2016
05.01.2016 - 16.01.2016
Termine putovanja 2016. i 2017. potražite u agenciji.

Cena aranžmana po osobi : 1919 Eur
doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu: 139 eur

NAGRADNI i SPECIJANLI POPUSTI: od 5% ili više, u zavisnosti od termina putovanja i vrste programa/ture
Detaljan pregled popusta koje možete dobiti pogledajte ovde ili potražite u agenciji.
Popusti se odnose samo na osnovnu cenu aražmana (ne važe za doplate, takse...)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke  na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu minimum 150 Eur, a ostatak - gotovinski, čekovima građana na četiri jednake mesečne rate ili platnim karticama (Dina, VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro ili American Express),  najkasnije 60 dana pre putovanja. Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa (VISA, American Express i MasterCard) i Alpha banke (VISA) mogućnost plaćanja na više rata bez kamate.
Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koj se vrši u dinarima po prodajnim kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
Smeštaj u trajanju od 7 noćenja u hotelima/motelima/hostelima, 2 noćenja u lođi u Amazonskoj prašumi i 2 noćenja u privatnom smeštaju kod lokalnog stanovništva, obroci (3x doručak, 3x ručak i 3x večera); izleti: Amazonska džungla u Peruu, Machu Picchu, Dolina Inka, jezero Titicaca; transport - javni prevoz, brod, taksi, pesačenje, 2 lokalna leta; Tucan travel pratioci grupe i lokalni vodiči na engleskom jeziku za vreme izleta

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
Internacionalni letovi do/od navedenih destinacija i aerodromske takse, takse na lokalnim letovima (ukoliko su primenjive), transferi od/do aerodroma, fakultativni izleti, dodatni smeštaj pre i posle ture, aerodromske takse za lokalne letove, obroci, troškovi pribavljanja vize, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika i ostale nepomenute usluge.

AVANTURISTIČKE TURE / ADVENTURE TOURS:
Opšte informacije o AVANTURISTIČKIM TURAMA pogledajte ovde ili potražite u agenciji.

PREPORUKA:

Transfer od internacionalnog aerodroma do hotela
Dodatan smeštaj pre početka i po završetku ture

DODATNI IZLETI ("ADD-ONS"):
Nazca Lines, Huacachina and the Ballestas Islands to Peru • 3 dana/2 noćenja,  429 € po osobi (smeštaj u dvokrevetnim sobama)
www.tucantravel.com/tour/overview/nazca-lines-huacachina-and-the-ballestas-islands/rpdp
Salar de Uyuni Salt Flats Excursion to Bolivia • 3 dana/2 noćenja,  569 € po osobi (smeštaj u dvokrevetnim sobama)
www.tucantravel.com/tour/overview/salar-de-uyuni-salt-flats-excursion/rbolup1

Raspoloživost mesta po datumima, akcije, popuste i sve ostale informacije o turi saznajte na:  
www.tucantravel.com/tour/dossier/highlights-of-the-incas/pip

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Aranžman je rađen na bazi od minimum 8 prijavljenih putnika (u skladu sa uslovima ino partnera, Tukan travel-a)
i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja: Sabra company doo Beograd, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. god
Uz ovaj program vaze  Opšti uslovi putovanja organizatora
Cenovnik br. 1 od 16.10.2014.