:: Letovanje 2022 / Leto 2022:: Grčka :: Evia ::
 

LETOVANJE EVIA

 
Sve cene su publikovane kao jednistvene prodajne cene
za odabrani program putovanja.
 
Odaberite vilu-LETO 2022.
EDIPSOS - PEFKI :
EDIPSOS:

Faros

 

PEFKI:

Violeta

Papadioti

Stelios-Avantzas

Makris

Rania

Spitaki

 
Na sevrozapadu Evije, nalazi se Lutra (u prevodu sa Grčkog, banja) Edipsos najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj. Najpoznatija je po preko 80 termalnih izvor na plaži i u samom moru, koji dostižu temperaturu od 35 – 85 stepeni. Prvi put je pominje grčkog filozofa Aristotel, a u rimsko doba tu su boravili imperatori Hadrijan, Septimije Sever i Marko Aurelije. Iz tog doba su poznata rimska kupatila, Sila. Danas ovo banjsko letovalište broji desetak hiljada stanovnika, oko 200 hotela, kao i veliki broj restorana, taverni, giroserija, kafića, raznih prodavnica, a tu je i nekoliko ribarnica, mesara, i pijaca. Edipsos je od Agioskampusa (severna trajekt luka) udaljen oko 10 kilometara južno, a od Pefkija oko 30 kilometara severoistočno. U samom gradu se nalazi i trajktna luka za Arkicu (Kamena Vurla) i može biti lep dnevni izlet na prelepe plaže. Termalni izvori koji izviru sa čak 3000 metara dubine pravo u more, čine more u Edipsosu znatno toplije nego u drugim delovima Grčke, pa je tako i zimi moguće kupanje. Edipsos ima svoj stari deo, do kojeg se može doći šetnjom od oko kilometar i po udaljenosti, na brdu. On, Edipsos Hora je poznat po odličnim tavernama sa odličnim mesnim jelima koja se serviraju u lepom, skoro planinskom ambijentu, okružen šumom. U primorskom delu Edipsosa, u večernjim satima postoji lepo i dugačko šetalište uz more. Najlepši i najstariji hootel iz 1896 godine u Lutri Edipsos je Terme Sila, gde se uz malu cenu može uživati u uredjenim termalnim bazenima. Plaže u Edipsosu su mahom peščane i šljunkovie, ali i kao stenoviti bazeni u kojima izvire topla mineralna voda. Ovo lepo i nesvakidašnje letovalište ima našu preporuku i idealno je za sve kategorije gostiju, porodice, mlade ali i za starije.
Pefki - napoznatije i najomiljenije letovalište kod naših turista na drugom po veličini grčkom ostrvu Evia, nalazi se na oko 60 kilometara od Volosa (oko 50 kilometara Volos-Glifa (mala luka), vožnja trajektom (20-30 minuta), oko 10 kilometara Agiokampos (mala luka na severu Evije) - Pefki). Sa plaže Pefkija, iz restorana i kafića uz obalu, pruža se predivan pogled na ostvo Skiatos i Skopelos, kao i na ulaz u voloski zaliv. Klima je izuzetno prijatna, zahvaljujući kombinaciji velikih površina borove šume i maslina, kristalno bistrog mora i izuzetno povoljnog geografskog položaja. Ostrvo je poznato po nepreglednim peščanim plažama, kulturno istorijskim lokalitetima, manastirima i netaknutoj prirodi koji pružaju bezbroj mogućnosti za uživanje i obilaske. Pefki ima ribarsku luku i obiluje prijatnim restoranima, tavernama, kafićima, mnogobrojnim raznovrsnim prodavnicama, buticima, zlatarama, piljarnicama kao i ribarnicom u kojoj se može kupiti sveža riba koju love lokalni ribari. Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan i lep odmor. Pefki je pogodan za mlade, ali je i odlično mesto za porodični odmor sa prelepom širokom plažom i šetalištem pored mora.
Neos Pirgos spada u grupu najpopularnijih letovališta severne Evije i prvo je mesto kada se pristane na Eviju, trajektom u luku Agioskampus, od koje je udalljeno svega tri i po kilometra. Od Lutre Edipsos na severozapadu ostrava je udaljeno 12 kilometara, a od najpolularnijeg letovališta severne Evije, Pefkija, 18 kilometara. Smešten je u lepom zalivu, okružen borovom šumom i maslinama. Povezan je prelepom, dva kilometra dugom peščanom plažom Nisiotisa sa letovalištem Oreoi, na drugoj strani zaliva. Neos Pirgos ima malu ribarsku luku i marinu, peščano-šljunkovitu plažu, park na obali uz koji je smešteno nekoliko poznatih barova na plaži, taverni, prodavnica, restorana brze hrane sa popularnim girosom... Letovalište je u poslednje vreme poznato kao pravi izbor za porodice sa decom, ali i mladi sve više letuju u njemu zbog dobre zabave preko dana i uveče. Blizina Pefkija i Lutre Edipsos pruža dodatne mogućnosti za provod, zabavu, kupovinu i kupanje na različitim plažama ostrva. U Neos Pirgosu postoje i javni sportski tereni (košarka, odbojka, mali fudbal...). Ukoliko volite prirodu, kristalno čisto more, dobru hranu i opušteno uživanje s prijateljima i porodicom, Neos Pirgos je pravi izbor za letnji odmor.
Orei (Oreoi) je malo turističko i ribarsko mesto, smešteno na lepoj plaži i desnoj strani zaliva koji deli sa Neos Pirgosom. Pored plaže se nalazi lepo šetalište, ali i moderna marina za jahte iz svih delova Grčke. Orei, odlično pozicioniran na severoistočnoj strani Evije, udaljen je od Agioskampusa (trajekt luke) svega pet i po kilometara, od Loutre Edipsos 14 i od Pefkija 16 kilometara. Poznat je po čuvenim uzerijama, odnosno malim tavernama specijalizovanim za meze i uzo. U letovalištu postoji dovoljan broj prodavnica i kafića za lep i prijatan odmor, bez gradske vreve i velikog broja turista.
Asmini je malo mesto, spojeno s Pefkijem, šetnjom desetak minuta do centra. Prednost letovanja u Asminiju je tiho i mirno okruženje, bez gužve na plaži, a opet tako blizu centru zbivanja u Pefkiju, prodavnicama, restoranima i Pefki plaži. Zalazak sunca na plaži je spektakularan.
U želji da budemo što precizniji i tačniji u opisu naših aranžmana, ulažemo mnogo truda i sredstava, ali ipak ne možemo garantovati da su svi opisi kompletni i bez greške.
 
Sve cene su publikovane kao jednistvene prodajne cene
za odabrani program putovanja.
 obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

EVIA-PEFKI APARTMANI:

Mapa - Evia
Mapa regije
(Volos-Glifa-Pefki)
Autobuski prevoz
Sopstveni prevoz
Osiguranje (i vize)

DOWNLOAD CENOVNIKA

Evia apartmani/
autobuski prevoz
Leto Grčka 2022
Evia apartmani/
sopstveni prevoz
Leto Grčka 2022

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT