:: Letovanje 2018 / Leto 2018 :: Španija ::
 

LETOVANJE KOSTA BRAVA
ŠPANIJA

 
Lloret de Mar - Calella - Santa Susanna
 
Kosta Brava (Divlja obala), se prostire na 200 km, severno od Barselone prema francuskoj granici. Njena priroda, klima i istorijsko nasleđe, uz prelepu obalu koju zapljuskuje moćni Mediteran, čine je jednom od najatraktivnijih letovališta u Evropi.
Zbog svoje lokacije, Kosta Brava predstavlja  idealno mesto za obilaske brojnih turističkih atrakcija: Barselona - arhitektonska umeća Antonia Gaude - katedrala Sagrada Familija, Park Guelj, kuća Mila, kuća Batljo, iz srednjevekovnog perioda katedrala Santa Eulalija, bazilika Santa Marija del Mar, brdo Monjuik,avenija Dijagonal, ulica Las Ramblas, stadion Camp Nou... Andora - mala pirinejska država, turistička atrakcija, a poznata i kao bescarinska zona. Manastir Santa Maria de Montserrat - benediktanski manastir, najznačjniji manastir Katalonije. Port Aventura - najveći  španski  zabavni park
 
Odaberite hotel:

Ljoret de Mar (Lloret de Mar)

Grand Hotel
Don Juan 3*

Guitart Central
Park 3*

Samba 3*

Anabel 4*

Fenals
Garden 4*

Garbi Park 4*

Maria del Mar 3*

Metropol 4*

Miramar 4*

Surf Mar 4*

GHT
Aquarium 4+*

 

Santa Suzana (Santa Susanna)

Reymar 3*

Reymar
Playa 3*

Riviera 3*

Papi 3*

Amaraguia 4*

Mercury 4+*

Kalelja (Calella)

Bon Repos 3*

Esplai 3*

GHT Maritim 3*

Oasis Park 3*

Terramar 3*

Kaktus Playa
3+*

Bernat II
4+*

 

Opis letovališta

LJORET DE MAR (LLORET DE MAR)
Ljoret de Mar - ’’Cvet na moru’’ je letovalište u centralnom delu španske turističke regije Kosta Brava (Divlja obala), koja se prostire dužinom od oko 200 km, severno od Barselone prema francuskoj obali. Njena priroda, klima i istorijsko nasleđe, uz prelepu obalu koju zapljuskuje Sredozemno more, čine je jednom od najatraktivnijih letovališta u Evropi. LJORET DE MAR (LLORET DEL MAR)   je udaljen oko 70 km od Barselone sa kojom je spojen redovnim autobuskim i železničkim linijama. Predstavlja jedno od najvećih i najlepših španskih letovališta na Sredozemnom moru. Poseduje nekoliko dugačkih peščanih plaža i preko sto hiljada ležajeva u hotelskim i apartmanskim objektima, mnoštvo restorana, barova, šoping centara, zabavnih parkova. Desetine hiljade turista iz celog sveta, već decenijama, traže u ovoj izuzetnoj atmosferi zabavu i kupanje, a letovalište nudi toplo i podnošljivo sunce, peskovite, čiste i uredne plaže od kojih je najveća gradska plaža Santa Maria, takođe i vrelinu noćne zabave uz sangriju, flamenko (flamenko klub La Siesta) i mnoge druge moderne ritmove (poznata je diskoteka Hollywood). Dnevna letnja temperatura je 30-35 C, noći su oko 20 C. Kategorije španskih hotela nije uporediva sa objektima unutar centralne Evrope. Španci više ulažu u prateće sadržaje za provod gostiju, nego u smeštaj. Plaže su javne, zakup ležaljki i suncobrana nije obavezan i dodatno se naplaćuje.
KALELJA (CALELLA)
Ime Kalelja se pojavljuje u starim dokumentima iz XII veka, kada na obali počinju da niču prva ribarska naselja. Još 1338g. Kalelja postaje naselje. U 16 veku se odredjuje centralni trg, zatim ulice koje su i danas poznate pod istim imenom: Iglesia, Jovara de Mar, Batlle i la Clota..., zatim crkve, kapele Sant Quirze i Santa Julita iz XVI veka, parohijska crkva Santa Maria i Sant Nicolau (San Nicolás) koja je u baroknom stilu i datira iz XVIII veka sa očuvanom delovima prethodne crkve iz XVI veka. Kalelja ima Arhivski Muzej koji se nalazi u gradjevini iz XVII veka i čuva dosta tradicionalnih dela raznih lokalnih umetnika. U 18 veku razvijaju se ribarstvo, kao i izgradnja brodova i radionica za mreže. Tadašnjih 1500 stanovnika se bavi ribarstvom i proizvodnjom mreža i posedovali su flotu od oko 65 velikih ribarskih brodova. 20 vek donosi razvoj turizma, pogotovu šezdesetih godina. Razvoj turizma i snažna imigracija su radikalno promenili tradicionalni izgled grada i okoline, sa pojavom mnogobrojnih hotela i apartmana. Pored spektakularnih promena koje su nastale od šezdesetih godina prošlog veka, Kalelja je uspela da sačuva dobrim delom svoju originalnu gradsku strukturu i četvrtast obilk kvartova sa ravnim, širokim, čistim ulicama I uređenim građevinama. Danas je Kalelja interesantna za porodična letovanja, jer i ako ima nekoliko poznatih diskoteka, ipak obezbeđuje miran porodičan odmor sa svojim šetalistima, trgovačkim zonama, kafeima i restoranima.
SANTA SUZANA (SANTA SUSANNA)
Južno od Kosta Brave na obali Santa Suzane (Kosta Marezme), vije se dvokilometarska promenda sa brojnim hotelima sa jedne strane i peščanom plažom i kristalno čistim morem sa druge strane. Popularno letovalište postaje početkom sedamdesetih godina prošlog veka, zbog zabavnih programa tokom letnjih meseci, veličanstvene plaže, sportova na vodi kao i brojnih atrakcija u blizini. Stari grad, ranije selo Santa Suzana, zadire u brda i udaljen je 4km od samog šetališta. Odiše šarmom starih vremena sa svojim uskim, popločanim ulicama, starim zdanjima i spomenicima. Santa Suzana se nalazi između obale i planine Montnegre, prelepog nacionalnog parka koji privlači ljubitelje prirode, planinare, bicikliste. Dugačka široka peščana plaža, veliki broj prodavnica, restorana i barova, novosagradjeni luksuzni hoteli, dobra mikroklima je idealno mesto za miran odmor.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

KOSTA BRAVA:

Mapa - Kosta Brava

DOWNLOAD CENOVNIKA

Kosta Brava - avionom
Leto Španija 2018

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT