:: Letovanje 2017 / Leto 2017 ::
 

LETOVANJE ŠPANIJA 2017.

Preko 50 miliona turista poseti Španiju svake godine, čineći je time jednom od tri najposećenije zemlje sveta. Putovati u Španiju znači uživati u suncu, dobroj hrani, gostoprimstvu i umeću življenja, ali takođe i u otkrivanju njenog bogatog nasleđa kulturnih i istorijskih lokaliteta, u kojima su razne civilizacije tokom istorije pronalazile svoj dom. Španija je država u jugozapadnoj Evropi. Graniči se sa Portugalom na zapadu i Francuskom i Andorom na severoistoku. Izlazi na Sredozemno more na jugu i istoku i Atlantski okean na severu i severozapadu, evropski deo Gibraltara graniči s Španijom. Glavni grad je Madrid. U sastavu Španije se takođe nalaze i dva arhipelaga: Balearska ostrva u Sredozemnom moru i Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu. Seuta i Melilja (dve enklave na severu afričkog kontinenta sa statusom autonomnih gradova), kao i Livija (eksklava u francuskim Pirinejima), takođe pripadaju španskoj državi.
Kosta Brava (Divlja obala) (Costa Brava) je obalski region u severoistočnoj Kataloniji, Španija, u provinciji Đirona. Costa na katalanskom i španskom jeziku znači 'obala', a Brava znači 'surova' ili 'divlja'. Kosta Brava se pruža od Blanesa, 60km severoistočno od Barselone do francuske granice. Pedesetih godina 20. veka španska vlada pod Frankom je zaključila da je Kosta Brava pogodna za razvoj kao destinacija za odmor. Spoj vrlo dobre klime leti i izvanrednih plaža iskorišćeni su za izgradnju velikog broja hotela i apartmana u primorskim mestima Ljoret de Mar, Kalelja i Santa Suzana.
Majorka (Mallorca) je najveće Špansko ostrvo i sa ostrvima Minorcom i Ibicom čine arhipelag Balearskih ostrva. Nalaze se u Sredozemnom moru istoćno od španskog kopna. Majorka je svetski poznata kao jedno od najlepših turističkih destinacija u Evropi, pa i u svetu. Glavni administrativni centar je glavni grad Palma ali i mondensko mesto sa pregršt luksuznih hotela u kojima borave turisti, posebno mladi iz celog sveta.

 
PROGRAMI ZA LETO 2017. SU U PRIPREMI.
 
Odaberite destinaciju (avio prevoz):

Kosta Brava

Majorka
Korisno:
Moto: Plus Ultra
"Dalje i više..."
Glavni grad: Madrid
Jezik: Španski
Valuta Euro
Vremenska zona: GMT+1 (kao u Srbiji)
Pozivni broj: +34 (pozivni za grad)
Zvanični sajt: www.spain.info

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

MAPE:

Mapa Španije
Mapa Costa Brava

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT