:: Letovanje 2017 / Leto 2017 :: Španija ::
 

LETOVANJE KOSTA DORADA ŠPANIJA

 
Oblast koja se prostire južno od Barselone u dužini od 216 km sa pravom nosi svoje ime - Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) tj. „Zlatna obala“. Odlikuju je duge peščane plaže koje pokivaju oko 800 hektara obale, kristalno čisto more, Katalonske planine koje se prostiru duž obale , blaga mediteranska klima koja omogućava prijatan boravak tokom cele godine, divni pejzaži i brojni kulturno-istorijski spomenici koji svedoče o brojnim civilizacijama koje su boravile na ovim prostorima.
Najpoznatije letovalište Salou, gotovo spojen sa obližnjim letovalištima Kambrils i La Pineda, predstavlja centar ove regije. Poseduje 14 km prostranih plaža od koji 34 imaju priznanje za kvalitet vode - Plavu zastavu. Od Barselona je udaljen oko 100 km.
Još jedna atrakcija ove regije je jedan od 5 najvećih zabavnih parkova u Evropi PortAventura podeljen na nekoliko tematskih celina (Mediteran, Polinezija, Kina, Meksiko, Divlji zapad, a u planu je otvaranje i „Ferari Land“-a). Poseduje brojne adrenalinske atrakcije, restorane, prodavnice i u njemu, nesumnjivo, svako može da pronađe zabavu za sebe.
Cambrils je jedno od najpopularnijih mesta za odmor na Kosta Doradi. Preporucuje se ljudima koji zele da uzivaju u mirnom odmoru. Veoma je popularan kod Španaca i porodica sa malom decom. Od Bareslone je udaljen oko 100km, i u neposrednoj blizini Saloua.
La Pineda-Ovo malo letovalište čini takreci celinu sa mestima Cambrills i Salou. Idealno je za porodice i miran odmor, i odlikuju ga lepe peščane plaže.
Salou je poznato letovalište i turistički centar u Kataloniji. Od Taragone je udaljen 10km, na obali Daurada, i 100 km od Barselone. Pored mnoštva plaža i šetališta, jedna od glavnih atrakcija ovoga mesta jeste poznati tematski park Port Aventura kompleks. Nekada davno ovo mesto je služilo kao luka za Grke i Rimljane. Godine 1865. počela je sa radom železnička stanica, otvaranje novog doba razvoja koje je sledećih 100 godina dovelo u ovo mesto u turistički bum i prosperitet. Sada Salou zhbog mnogobrojnih turističkih kompleksa i prelepih plaža važi za jedno od popularnijih destinacija za odmor.
 
 
 
SABRA COMPANY, licenca broj OTP 5/2010, izdao APR, Registar turizma 27.01.2010. godine  obnovio 05.02.2017. godine, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: Ponte Travel, Beograd, licenca broj OTP 416/2010, izdao APR, Registar turizma 25.02.2010. godine.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora

letovanje last minute, last minute ponude, last minute letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude, last minute