:: Letovanje 2023 / Leto 2023 :: Španija ::
 

LETOVANJE 2023. MAJORKA ŠPANIJA

MAJORKA / MALLORCA  je najveće ostrvo u Španiji. Nalazi se u Sredozemnom moru, pripada Balearskim ostrvima zajedno sa Ibicom, Menorkom i Formenterom. Udaljena je od Španskog kopna više od 100 nautičkih milja. Bistro more, prelepe peščane plaže, skirvene lagune duž obale duge 554 km, borove šume, palme, ali i planinski venci, ukratko je lepota ovog ostrva. Majorka je odavno izabrana od milona turista za aktivan godišnji odmor. Postala je omiljena destinacija savremenih ljudi oslobođenih predrasuda, onima kojima je aktivan odmor primaran, koji uživaju u dometima savremene civilizacije, koja se tako jasno primećuje na ovom ostrvu i sve to uz vredne ostatke iz istorijskog perioda ostrva dugog deset vekova. Majorka je prava i izrazita kraljica evropskog turizma. Glavni grad ostrva je Palma de Majorka (Palma De Mallorca), kojom dominira katedrala, okružena srednjovekovnim zidinama. Palma je predivan grad, potpuno predat turistima za šetnju, za obilazak raznovrsnih znamenitosti grada i muzeja, za provod u brojnim mestima za zabavu raspoređenim u uskim gradskim ulicama i brojnim trgovima sa stogodišnjim palatama bogate arhitekture sa zgradama i crkvama od renesanse do baroka. Majorka je ostrvo prostranih borovih šuma i prelepih kamenitih i šljunkovitih uvala na zapadu i istoku i dugih peščanih plaža na severu i jugu... gde smo izabrali mesta za vaš odmor. Turistički poznata mesta za odmor uz pešćane plaže i zabavne ulice gde se celu noć igra, pleše, pije sangrija ili provodi u velikim svetski poznatim diskotekama.
Istočno od glavnog grada Palme na udaljenosti od oko desetek kilometara smešteni su Kan Pastilja (C’an Pastilla), gradić koji očarava svojim uvalama i šetalištima duž mora, prepunog prestižnih kafeterija i restorana, zatim se pruža dugačka Plaja de Palma (Playa de Palma), najveća znamenitost ostrva, šest kilometara peskovite plaže, široke promenade u senci palmi,  stotine hotela visoke kategorije i bezbroj mesta za zabavu do El Arenala, letovališta za mlade sa brojnim mestima za zabavu, dva kilometra dugačkom plažom, marinama i odredištem probivljivih nemačkih turista... Ova tri povezana letovališta predstavljaju nabolji izbor za aktivan odmor, dobar noćni provod i uživanje u vodenim sportovima, ali i povučenost i večernji mir u kafeterijama duž promenade na očaravajućoj obali.
Zapadno od Palme ređaju se mesta Kala Major (Cala Mayor), Palma Nova i Magaluf, sa izrazito lepim i čistim plažama, brojnim hotelima, mestima za zabavu, šoping zonama, akva parkovima… Palma Nova i Magaluf, pestižno britansko letovalište, prepuno je engleskih pabova, žive muzike, karaoka, diskoteka i to svetski najpoznatijih,restorana sa kuhinjama iz celog sveta, restorana sa španskom kuhinjom, noćnog provoda do izlaska sunca…
 
 
SABRA COMPANY, nastupa u svojstvu posrednika u prodaji - subagenta.
Organizator putovanja: FILIP TRAVEL, Beograd, Beogradska 60, br tr 160-262406-13, licenca broj OTP 113/2021, kategorija A, izdao APR, Registar turizma.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora
 

letovanje last minute, last minute ponude, last minute letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude letovanje last minute, last minute ponude, last minute